مقصود از آمدن خدا در سینا، تورات، در سعیر، انجیل؛ و در فاران، قرآن است. زیرا سینا محلّ بعثت حضرت موسی عليه‌السلام ؛ سعیر واقع در جنوب فلسطین، محل بعثت حضرت عیسی عليه‌السلام ، و فاران در مکّه محل بعثت رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله می‌باشد.

در انجیل یوحنّا، پیامبر اسلام به زبان عبری با نام «فارِقْلیط» معرّفی شده است (۱) که به معنای «احمد» در زبان عربی، و «ستوده» در زبان فارسی است. در بعضی از انجیل‌هایی که به زبان عربی ترجمه شده است، از ظهور فارقلیط و دایمی بودن آیین وی سخن گفته شده است، در حالی که در ترجمه‌های فارسی انجیل یوحنّا، به جای ترجمه صحیح فارقلیط، که «ستوده» است، از واژه «تسلّی دهنده» استفاده شده است تا بشارت حضرت عیسی عليه‌السلام را از دلالت بر رسول اكرم خارج سازند (۲) . (۳)

همچنین در انجیل برنابا، تصریحات زیادی بر نبوت پیامبر اسلام شده است. از جمله در حکایت بیرون آمدن آدم عليه‌السلام از جنّت چنین بیان شده است:

خداوند خود را از نظر پنهان داشت و فرشته میکاییل آنها را از بهشت بیرون راند. هنگامی که آدم برمی‌گشت، متوجّه شد بالای دروازه بهشت نوشته شده است: «لااله الا الله محمد رسول الله». (۴)

مجموع ویژگی‌های رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله و حکومت ایشان در کتب پیشینیان آن قدر صراحت داشته است که به فرموده حضرت صادق عليه‌السلام ، یهود در کتاب‌های خود، خبر ظهور و هجرت پیامبر آخرالزّمان را می‌بینند، و به جهت یاری حضرت به اطراف مدینه رفته، در آنجا ساکن می‌شوند. (۵)

___________________

) همان.

) عسکری، عوامل تحریف، ج‌۴، ص‌۱۱۴ _ ۱۲۴.

) جهت مطالعه بیشتر در بحث بشارات انبیاء، می­توان به کتاب­های فخر الاسلام، انیس الاعلام، جدید الاسلام، سیف المؤمنین فی قتال المشرکین، قزوینی، محضر الشهود، صادقی، بشارات عهدین، عسکری، نقش ائمه در احیای دین، جلد چهارم، مراجعه نمود.

) انجیل برنابا، فصل ۴۱ ، آیه ۳۳ - ۳۴.

) تفسیرعیاشی، ج‌۱، ص‌۴۹.

۵۴۴۱