اهمیت علم کلام

اهمیت هر علمی به مباحثی است که در آن علم مورد بحث قرار می‌گیرد و چنانکه گفته شد، علم کلام درباره عقاید دینی بحث می‌کند.حال باید دید اهمیت عقاید دینی تا چه اندازه است؟

با اندک تأمّلی می‌توان دریافت كه انسان مجموعه‌ای از اعتقادات و عملکردها است. عملکردها غالباً از اندیشه‌ها و باورها سرچشمه می‌گیرند و اعتقادات به منزله شالوده‌ای است که بنای رفتارهای انسان بر آن‌ها گذاشته شده است. شاید بتوان گفت كه تمام اعمال انسان، به گونه‌ای ریشه در باورها و عقاید او دارد.از این رو، علم کلام که به عقاید و اندیشه‌های آدمی می‌پردازد، اهمیتش بیش از علومی است که به رفتارهای انسان مربوط می‌شوند.

از منظر دیگری نیز می‌توان به اهمیت علم کلام پی برد. هر انسانی خواهان سعادت و نیک‌بختی خویش است و مکاتب گوناگون بشری،جملگی ادّعا می‌کنند كه می‌توانند انسان را به سعادت برسانند؛ امّا روشن است که هیچ مکتبی مانند دین الهی نمی‌تواند ضامن سعادت حقیقی انسان باشد؛ زیرا خداوندی که خالق انسان است بهتر از هر کسی می‌داند که چه راه و برنامه‌ای به سعادت انسان می‌انجامد. از سوی دیگر، تا زمانی که خداوند و پیام آورانش برای انسان اثبات نشود، نمی تواند به دین و برنامه سعادت بخش آن دست یابد. اثبات خداوند و اوصاف او و نیز شناسائی راهنمایان الهی و اموری از این قبیل، توسط دانش کلام به انجام می‌رسد. بنابراین، بدون علم کلام و اعتقادات اسلامی نمی توان به برنامه سعادت انسان دست یافت.

منابع علم کلام

در هر دانش، آگاهی‌های خویش را از منبع یا منابع مشخصی دریافت می کنیم. در علم کلام، باورهای خود را از منابع زیر به دست می‌آوریم:

۵۴۴۱