بعد از کوچ یهودیان به مدینه، تُبَّع اوّل پادشاه یمن که هزار سال قبل از رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله می‌زیست در حمله به مدینه، با یهودیان آشنا می‌شود و به پیامبر خاتم ایمان می‌آورد و دو قبیله اوس و خزرج از بستگان خویش در یمن را در کنار یهودیان ساکن می‌کند تا وقتی پیامبر خاتم مبعوث گردید، وی را یاری نمایند.وی همچنین نامه‌ای برای حضرت می‌نویسد و به وزیر خویش می‌دهد تا آیندگان به دست رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله برسانند. تُبّع در این نامه، ایمان خویش به حضرتش را ظاهر ساخته و از ایشان طلب شفاعت می‌کند. (۱)

بشارات دقیق منقول در کتب آسمانی به گونه‌ای بوده است که بعضی از علما و پیروان آن ادیان، علائم و آثار نبوّت را در رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله حتّی در سن کودکی و جوانسالی تشخیص داده، ایمان خویش را به نبوّتش ظاهر می‌ساختند. آنچه میان بحیرای راهب با حضرت در نخستین سفر ایشان در هشت سالگی با کاروان تجاری حضرت ابوطالب عليه‌السلام اتفاق افتاد (۲) ، و داستان ملاقات حضرت با راهب مسیحی در سفر تجارتی حضرت به شام که در بیست و پنج سالگی به وقوع پیوست (۳) ، نمونه‌هایی است که آماده سازی قبلی حضرت مسیح عليه‌السلام برای ظهور رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله را در میان مسیحیان نشان می‌دهد.

یکی از نکاتی که در بحث بشارت مشخّص می‌گردد آن است که اگر منظور از بشارت برای هدایت بوده است، نمی‌تواند به صورت پیچیده، و گنگ مطرح شده باشد. لذا بشارات در متون اصلی، بسیار صریح و روشن و غیر قابل تأویل بیان شده است. قرآن کریم موضوع بشارت انبیاء را در محیطی پر از کینه و دشمنی مطرح می‌سازد. پس اگر چنین ادّعایی دروغ بود و آثار بشارات انبیاء در کتب سابق یافت نمی‌شد، دشمنان اسلام برای مبارزه با حضرت، یک لحظه آرام نمی‌نشستند و به تقابل با این سخن قرآن کریم بر می‌خواستند. از این رو، مخالفت عالمان یهود و نصاری با رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله ، از جهت عدم انطباق بشارت‌ها با

___________________

) مناقب آل ابی طالب، ج۱، ص‌۱۵ _ ۱۶؛ تفسیرعیاشی، ج‌۱، ص‌۴۹.

) صدوق، كمال الدین، ج‌۱، ص‌۱۸۲ _ ۱۸۸.

) كمال الدین، ج‌۱، ص۱۹۰ _ ۱۹۱.

۵۴۴۱