توصیف بهشتى كه به پرهیزگاران وعده داده شده، چنین است: در آن نهرهایى از آب صاف و خالص كه بدبو نشده، و نهرهایى از شیر كه طعم آن دگرگون نگشته، و نهرهایى از شراب (طهور) كه مایه لذّت نوشندگان است، و نهرهایى از عسل مصفّاست، و براى آنها در آن از همه انواع میوهها وجود دارد.

درخت طوبی یکی از نعمت‌های بهشت است که از عظمت زیادی برخوردار است به گونه‌ای که بخشی از خوردنی‌های بهشت از طریق این درخت به بهشتیان می‌رسد؛ اصل این درخت در خانه پیامبر اکرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم است و شاخه‌های آن بر تمامی اهل بهشت گسترده شده و خواسته‌های مؤمنان را فراهم می‌آورد. (۱)

۵. لباس‌های فاخر و زینت‌های بهشتی

لباس‌های فاخر و آراسته شدن به زینت‌ها یکی دیگر از مواهب الهی است که خداوند متعال به اهل بهشت ارزانی داشته است که لذت و سرور خاص خود را برای آنان به همراه دارد. قران کریم لباس‌ها و زینت‌های بهشتیان را اینگونه توصیف نموده است:

﴿يُحَلَّوْنَ فيها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَ يَلْبَسُونَ ثِياباً خُضْراً مِنْ سُنْدُسٍ وَ إِسْتَبْرَق.‌ (۲)

در آنجا با دستبندهایى از طلا آراسته مىشوند؛ و لباسهایى (فاخر) به رنگ سبز، از حریر نازک و ضخیم، دربر مىكنند.

در روایات زینت‌ها و لباس‌های مؤمن در بهشت با جزئیات بیشتری بیان شده است:

«هنگامی که مؤمن در منازل خود در بهشت داخل شود، بر سر او تاج پادشاهی و کرامت میگذارند که در آن تاج، زیورهائی از طلا و نقره و یاقوت و دُرّ به رشته کشیده شده است. و هفتاد لباس گوناگون با رنگ های مختلف بافته شده از طلا و نقره و یاقوت سرخ بر او پوشانیده می‌شود. و این است همان سخن خداوند متعال که فرمود: در آنجا دستبندها از طلا و مروارید زیور كنند و لباسشان در آنجا دیبا خواهد بود». (۳)

___________________

) کافی، ج۲، ص۲۳۹؛ خصال، ج ۲، ص ۴۸۳؛ بحارالانوار، ج ۸، ص ۱۳۱.

) کهف / ۳۱.

) تفسیر قمی، ج۲، ص۲۴۷؛ کافی، ج۸، ص۹۸؛ بحارالانوار، ج ۸، ص ۱۲۸.

۵۴۴۱