شوهرانشان را در جنگها از دست داده بودند، محبت بسیار می‌کرد و هر چه می‌توانست از کمک نسبت به محرومان خودداری نمی‌نمود. پیوستن به این پیمان نیز بخشی از برنامه ایشان در دستگیری بینوایان و رفع ستم از مظلومان بود.

وقتی امانت و درستی محمد صلى‌الله‌عليه‌وآله زبانزد همگان شد، زن ثروتمندی از مردم مکه به نام خدیجه دختر خویلد که ثروتی زیاد و عفت و تقوایی بی‌نظیر داشت، خواست كه محمّد صلى‌الله‌عليه‌وآله را برای تجارت به شام بفرستد و از سود بازرگانی سهمی به ایشان بدهد. محمد صلى‌الله‌عليه‌وآله این پیشنهاد را پذیرفت. خدیجه شیفته امانت و صداقت محمد صلى‌الله‌عليه‌وآله شد و چندی بعد خواستار ازدواج با او گردید. در این موقع محمّد صلى‌الله‌عليه‌وآله بیست و پنج سال داشت. محمد امین با آن كه ثروت فراوان خدیجه را در اختیار داشت، ولی جز در کار خیر و کمک به بینوایان قدمی بر نمی‌داشت و بیشتر اوقات فراغت را به خارج مکّه می‌رفت و مدت‌ها در دامنه کوهها و میان غار حراء می‌نشست و در آثار صنع خدا و شگفتی‌های جهان خلقت به تفکّر می‌پرداخت و با خدای خود به نماز و نیاز سرگرم می‌شد.

سالها بدین منوال گذشت تا آن که در ۲۷ رجب سال ۴۰ عام الفیل (برابر با ۶۱۰ میلادی) در حالی که محمد امین صلى‌الله‌عليه‌وآله در غار حِراء به عبادت خدا و راز و نیاز با آفریننده جهان مشغول بود،جبرئیل فرشته وحی مأمور شد آیاتی از قرآن را بر محمد صلى‌الله‌عليه‌وآله بخواند و او را به مقام پیامبری مفتخر سازد. سن ایشان در این هنگام چهل سال بود.

دلایل نبوت پیامبر اسلام

پیشتر در بحث راه‌های شناخت پیامبران، با برخی از شیوه‌های شناخت پیامبر و چگونگی بازشناسایی او از مدعیان دروغین آشنا شدیم. از این پس به دنبال به کارگیری همان راه‌ها در مورد نبی مکرم اسلام صلى‌الله‌عليه‌وآله هستیم.

۵۴۴۱