﴿قُلِ اللَّهُمَّ مالِكَ الْـمُلْكِ تُؤْتِى الْـمُلْكَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْـمُلْكَ مِـمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِيَدِكَ الْـخَيْرُ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ. (۱)

بگو: بارالها! مالک حكومتها تویى؛ به هر كس بخواهى، حكومت مىبخشى؛ و از هر كس بخواهى، حكومت را مىگیرى؛ هر كس را بخواهى، عزت مىدهى؛ و هر كه را بخواهى خوار مىكنى. تمام خوبیها به دست توست؛ تو بر هر چیزى قادرى.

﴿إِنَّ اللهَ لَهُ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يُحْيى وَ يُميتُ وَ ما لَكُمْ مِنْ دُونِ اللّٰـهِ مِنْ وَلِىٍّ وَ لا نَصيرٍ. (۲)

حكومت آسمانها و زمین تنها از آن خداست؛ زنده مىكند و مىمیراند؛ و جز خدا، ولىّ و یاورى ندارید!

بر اساس آیات فوق، مالک آسمان و زمین و آن چه در آنهاست، خداوند است. اوست که امور مردم را از هر جهت، در قبضه قدرت خود دارد و در نتیجه، کسی جز او سرپرست و پشتیبان واقعی مردم نیست.

این سرپرستی و صاحب اختیاری خداوند تنها به امور تكوینی محدود نمی‌شود، بلكه در اداره زندگی فردی و اجتماعی انسان نیز اثر گذار است. اصول و قوانین به عنوان بخشی از مدیریت و سرپرستی انسان‌ها تنها از سوی مالک حقیقی صادر می‌شود و دیگران حقّی برای دخالت در زندگی بشر ندارند. (۳) همین نكته در مورد انتخاب رهبری جامعه نیز مصداق دارد.

آیات زیر به این مسئله اشاره دارند که انتخاب امام و رهبر برای جامعه اسلامی تنها توسط خداوند انجام می‌گیرد و باید از کسی که خداوند برگزیده است پیروی کنند:

___________________

) آل عمران / ۲۶.

) توبه / ۱۱۶.

) رک: نقش ائمه در احیای دین، ج ۱.

۵۴۴۱