پیوسته است. هر چند که این پدیده سابقه‌ای دراز در تاریخ زندگی بشر دارد و رویدادی بی‌سابقه به شمار نمی‌آید، اما نسبت به میزان عمر افراد عادی در قرون اخیر بی‌سابقه است. از آن جا که زمان ظهور آن حضرت نیز بر کسی معلوم نیست، عمر ایشان تا زمان ظهور و پس از آن نیز به درازا خواهد کشید.

در احادیث، طول عمر امام زمان عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف به درازای عمر حضرت نوح تشبیه شده و آن را سنتی از این پیامبر الهی در زندگی مهدی موعود دانسته‌اند. امام سجاد عليه‌السلام در این خصوص فرموده‌اند:

«فِي الْقَائِمِ سُنَّةٌ مِنْ نُوحٍ وَ هُوَ طُولُ الْعُمُر». (۱)

در قائم سنّتی است از نوح و آن طول عمر است.

چنان که می‌دانیم، قرآن کریم تنها زمان تبلیغ و رسالت حضرت نوح را ۹۵۰ سال بر می‌شمارد:

﴿وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ فَلَبِثَ فيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسينَ عاماً . (۲)

و ما نوح را بسوى قومش فرستادیم؛ و او را در میان آنان هزار سال مگر پنجاه سال، درنگ کرد.

با توجه به قدرت بی‌پایان خدای متعال برای حفظ و نگهداری آخرین حجت خویش بر مردم، و وجود معّمرین در طول تاریخ بشر، و نیز تلاش دانشمندان برای افزایش هر چه بیشتر عمر انسان‌ها و جلوگیری از مرگ و میرها، مسئله دیر زیستی امام مهدی عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف امری است که هر چند غیر متعارف به نظر می‌رسد، اما نه تنها هیچ مانع عقلی و علمی ندارد، بلکه از نظر تاریخی مورد تأیید و از دیدگاه دینی مستند به آیات و روایات می‌باشد. (۳)

___________________

) کمال الدین، ج ۱، ص ۳۲۲.

) عنكبوت / ۱۴.

) برای مطالعه بیشتر در این باره رک: دیرزیستی حضرت مهدی عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف ، مهدی كامران؛ راز طول عمر امام زمان عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف از دیدگاه علم و ادیان، علی‌اكبر مهدی‌پور؛ امام مهدی عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف آخرین پناه، حسین فریدونی.

۵۴۴۱