برای نمونه، از جهت اسوه بودن در عفاف برای دیگر زنان، اشاره به یک داستان از زندگی آن حضرت بسیار درس آموز است.

امیرالمومنین علی عليه‌السلام می‌فرماید: روزی حضرت زهرا عليها‌السلام در محضر رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم نشسته بود که مرد نابینایی اجازه ورود خواست. حضرت زهرا عليها‌السلام برخاست تا بیرون رود. پدر بزرگوارش فرمود: دخترم این مرد نابیناست. پاسخ داد:

«إِنْ لَمْ يَكُنْ يَرَانِي فَأنا أَرَاهُ وَ هُوَ يَشَمُّ الرِّيح‌».

اگر او من را نمی بیند، من او را می‌نگرم. و اگر چه او نمی‌بیند اما بوی زن را استشمام می‌کند.

رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم پس از شنیدن این سخن از دخترش فرمود:

«أَشْهَدُ أَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنِّي».

شهادت می‌دهم که تو پاره تن من هستی. (۱)

در خانه‌داری و تربیت فرزند همین بس که او مادر امام حسن و امام حسین عليهما‌السلام است و در دامان خود شیرزنی همچون زینب کبری را پروریده است؛ که در زندگانی پاک خود، عالی‌ترین صفات انسانی و اخلاقی‌ را به نمایش گذاشتند و در اجرای عدالت و انصاف، دستگیری از نیازمندان و مظلومان و همزیستی فروتنانه با دوستان و مخالفان خود اسوه‌ای آفریدند كه در تاریخ بشریت نمونه مانندی ندارد. آری، هم‌اینان هستند كه جهاد و پیكار قهرمانانه و سخنان آتشین و کوبنده آنان در برابر زورمندان و ستمگران زمانشان، ارکان ظلم و جورشان را به لرزه در می‌آورد. و این‌ها همه تنها گوشه اندکی از فضائل آن بزرگواران بود.

فاطمه زهرا عليها‌السلام نه تنها اسوه زنان بلکه اسوه برای مردان نیز هست، تا بدانجا كه امام عصر عجل‌الله‌تعالى‌فرجه‌الشريف در توقیع مبارک خود، آن حضرت را اسوه حسنه برای خود معرفی کرده‌اند:

«فِي إبْنَةِ رَسُولِ اللّٰـهِ صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم لِي أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ». (۲)

___________________

) نوادر راوندی، ص۱۴؛ بحارالانوار، ج۴۳، ص۹۱.

) احتجاج، ج۲، ص۴۶۶؛ غیبت طوسی، ص۲۸۶.

۵۴۴۱