عرب‌های عصر رسالت،استادان فن سخن بودند كه با قریحه خدادادی آگاه شدند كه سخن پیامبر از سنخ كلام بشر نیست و از این رو، بسیاری از آنان با شنیدن آیات قرآن ، به رسالت پیامبر اسلام ایمان آوردند. برای نمونه هنگامی كه ولید بن مغیره از رسول گرامی درخواست كرد كه بخشی از قرآن خود را بخواند و پیامبر از سوره «فصّلت» آیاتی را بر او خواند وقتی به این آیه رسید:

﴿فَقُلْ أنْذَرْتُكُمْ صاعِقَةً مِثْلَ صاعِقَةِ عادٍ وَ ثَمودَ. (۱)

شما را بیم می‌دهم از صاعقه‌ای مانند صاعقه عاد و ثمود.

ناگهان موهای او بر بدنش راست شد و برخاست به درون خانه خود رفت، وقتی قریش از انزوای او پرسیدند، وی در پاسخ گفت: از محمّد صلى‌الله‌عليه‌وآله ، سخنی محکم شنیدم که پوست بدن انسان را می‌لرزاند، تازگی دارد و شبیه كلام انس و جن نیست. (۲)

ب) اعجاز قرآن از نظر خبرهای غیبی: دومین وجه اعجاز قرآن، خبرهای غیبی آن است. در قرآن مجید، قریب به سی گزارش غیبی وارد شده است كه همه آنها محقق شده‌اند.

قرآن کریم از یك سلسله حوادثی گزارش می‌دهد كه هرگز كوچكترین نشانه‌هایی بر چنین حوادثی وجود نداشته و چه بسا قراینی بر خلاف آن حادثه گواهی می‌داده است. به عنوان نمونه،می‌توان به خبر پیروزی رومیان بر ایرانیان در سوره روم اشاره کرد که چند سال قبل از وقوع آن، قرآن به آن خبر داده است. (۳) همچنین خبر پیروزی سپاه اسلام بر مشرکان در روز بدر كه سپاه اسلام با كشتن ۷۰ نفر و اسیر گرفتن ۷۰ نفر دیگر بر سپاه دشمن پیروز شد، از جمله اخبار غیبی قرآن کریم به شمار می‌آید. (۴)

___________________

) فصلت / ۱۳.

(۲) طبرسی، اعلام الوری، ص ۴۱؛ ونیزرک: اصول عقائد اسلامی، ص ۶۳ .

) روم / ۲ _ ۵.

) انفال / ۷.

۵۴۴۱