گردد، به ویژه آن‌كه مقام رهبری پیامبران با دیگران كاملا متفاوت است و مردم تمام اعتقاد و برنامه خود را از آنها می‌گیرند. (۱) در روایتی از امیرالمؤمنین عليه‌السلام ، به همین نکته اساسی به عنوان دلیلی بر معصوم بودن پیامبران اشاره شده است:

«لَا طَاعَةَ لِـمَخْلُوقٍ فِي مَعْصِيَةِ الْـخَالِقِ... وَلَاطَاعَةَ لِمَنْ عَصَى اللهَ، إِنَّـمَا الطَّاعَةُ لِلّٰـهِ وَلِرَسُولِهِ وَلِوُلَاةِ الْأَمْرِ، وَإِنَّـمَا أَمَرَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ بِطَاعَةِ الرَّسُولِ لِأَنَّهُ مَعْصُومٌ مُطَهَّرٌ لَا يَأْمُرُ بِمَعْصِيَتِهِ». (۲)

در راه معصیت خدا از هیچ مخلوقی نباید اطاعت كرد، از کسی که معصیت خداوند را میکند اصلا نمیتوان اطاعت نمود. اطاعت فقط برای خداوند، رسولش و اولی الامر میباشد. خداوند دستور فرموده است که فقط از دستورات رسول اطاعت شود؛ زیرا وی معصوم و پاک شده است و به معصیت خداوند دستور نمی‌دهد.

خداوند متعال نیز در قرآن کریم به اسوه کامل و نمونه برتر بودن پیامبر مکرّم اسلام صلى‌الله‌عليه‌وآله اشاره می‌کند که خود بیانگر عصمت آن حضرت است:

﴿لَقَدْ كانَ لَكُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ. (۳)

قطعاً برای شما در اقتدا به رسول خدا سرمشقی نیكوست.

چگونه می‌توان کسی را اسوه کامل و نمونه برتر گرفت که سابقه تاریک و شرک‌آلود و همراه با پلیدی و گناه داشته باشد و به اعمال خلاف مبادرت ‌می کند؟ و چگونه ممکن است که خداوند به الگو گیری از چنین کسی فرمان دهد و آن را واجب و ضروری بشمارد؟ (۴)

___________________

) کشف المراد، ص۳۴۹ ؛ پنجاه درس اصول عقائد، پیامبر شناسی، درس سوم.

) صدوق، خصال، ج۱، ص‌۱۳۹؛ و نیز رک: محاسن، ج۱، ص۲۴۶.

(۳) احزاب / ۲۱.

) مصباح یزدی، آموزش عقاید، ص ۱۹۱.

۵۴۴۱