کرده ، شوکانی در کتاب «التوضیح فی تواتر ما جاء فی المنتظَر ...» ، محمد بن جعفر کتانی در کتاب «نظم المتناثر فی الحدیث المتواتر» وابوالعباس بن عبدالمؤمن در کتاب «الوهم المکنون ...».

در پایان بیانیه می نویسد :

تنها ابن خلدون است که خواسته احادیث مربوط به مهدی را با حدیث بی اساس ومجعولی به این مضمون که «مهدی جز عیسی نیست» مورد ایراد قرار دهد ، ولی پیشوایان ودانشمندان بزرگ اسلام ، گفتار او را رد کرده اند ، به خصوص «ابن عبدالمؤمن» که در ردّ گفتار او کتاب ویژه ای نوشته است که از سی سال قبل در شرق وغرب انتشار یافته است.

حافظان احادیث ومحدثان نیز تصریح کرده اند که احادیث مهدی مشتمل بر احادیث «صحیح» و «حسن» است ومجموع آن قطعاً «متواتر» وصحیح می باشد.

بنابراین ، اعتقاد به ظهور مهدی (بر هر مسلمانی) واجب بوده وجزء عقاید اهل سنت وجماعت است وجز افراد نادان وبی خبر یا بدعت گذار ، آن را انکار نمی کنند.

مدیر اداره مجمع فقهی اسلامی : محمد منتصر کنانی

این ها ترجمه قسمت های حساس این رساله است که از نظر خوانندگان محترم گذشت. (۱)

پدر مهدی کیست؟

در این جا تذکر این موضوع لازم است که در بعضی از منابع اهل سنت ، پدر حضرت مهدی «عبدالله» معرفی شده است. (۲) در حالی که در منابع شیعه وسنّی

__________________

۱ ـ متن کامل عربی این بیانیه در کتاب : «مهدی انقلابی بزرگ» ، از صفحه ۱۵۱ تا ۱۵۵ ، نقل شده است وترجمه آن با تغییرات اندکی از این کتاب گرفته شده است.

۲ ـ در بیانیه یاد شده نیز از این منابع پیروی شده است.

۷۵۸۱