کردند ونیز ابراهیم خلیل پرندگانی را گرفت وسر برید وآن ها را بر کوه های اطراف قرار داد ، سپس آن ها را فرا خواند وهمگی زنده شدند ، موسی بن عمراننیز چنین کاری را در مورد هفتاد نفر که با او به کوه طور آمده بودند وبر اثر صاعقه مردند انجام داد ، تو هرگز نمی توانی این حقایق را انکار کنی ، زیرا تورات وانجیل وزبور وقرآن از آن سخن گفته اند ، پس باید همه این ها را خدای خویش بدانیم.

جاثلیق پاسخی نداشت بدهد ، تسلیم شد وگفت : سخن ، سخن تو است ومعبودی جز خداوند یگانه نیست.

سپس امام عليه‌السلام در باب کتاب اشعیا از او ورأس الجالوت سؤال کرد. او گفت : من از آن به خوبی آگاهم. فرمود : این جمله را به خاطر دارید که اشعیا گفت : من کسی را دیدم که بر درازگوشی سوار است ولباس هایی از نور درتن کرده (اشاره به حضرت مسیح) وکسی را دیدم که بر شتر سوار است ونورش مثل نور ماه (اشاره به پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله) گفتند : آری اشعیا چنین سخنی را گفته است.

امام عليه‌السلام افزود : ای نصرانی ، این سخن مسیح را در انجیل به خاطر داری که فرمود : من به سوی پروردگار شما وپروردگار خودم می روم و «بارقلیطا» می آید ودرباره من شهادت به حق می دهد (آن گونه که من درباره او شهادت داده ام) وهمه چیز را برای شما تفسیر می کند؟ (۱)

جاثلیق : آن چه را از انجیل می گویی ، ما به آن معترفیم.

سپس امام عليه‌السلام سؤالات دیگری درباره انجیل واز میان رفتن نخستین انجیلو بعد نوشته شدن آن بهوسیله چهار نفر : مرقس ، لوقا ، یوحنا ومتی که هرکدام نشستند وانجیلی را نوشتند (انجیل هایی که هم اکنون موجود ودر دست

__________________

۱ ـ مقصود از «بارقلیطا» یا «فارقلیطا» ، که حضرت مسیح از آمدن او خبر داده است ، حضرت محمد صلى‌الله‌عليه‌وآله می باشد واین پیشگویی در انجیل «یوحنّا» در ابواب ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ ، وارد شده است ، وقرآن مجید نیز در آیه ۶ از سوره صَفّ ، این معنا را از قول حضرت عیسی عليه‌السلام نقل کرده است (برای اطلاع بیش تر در این زمینه رجوع شود به کتاب «احمد موعود انجیل» ، تألیف استاد جعفر سبحانی ، ص ۹۷ ۱۳۳).

۷۵۸۱