وتهدید آنان قرار داشت؟ بنابراین در واقع این دعای امام شکوائیه ای در برابر زورگویی های حکومت وقت بوده واز این نظر بار سیاسی داشته است.

۲. در دعائی که امام ؛ روز عید قربان وروز جمعه می خوانده چنین آمده است :

«... خدا یا این مقام (خلافت ورهبری امت اسلامی که اقامه نماز در روز عید قربان وروز جمعه وایراد خطبه از شئون آن است) مخصوص جانشینان وبرگزیدگان تو ، واین پایگاه ها ، از آنِ اُمَنایِ تو است که آنان را در رتبه والایی قرار داده ای ، ولی ستمگران (همچون خلفای ستمگر اموی) آن را به زور ، غصب وتصاحب کرده اند ... تا آن جا که برگزیدگان وخلفای تو مغلوب ومقهور گشته اند ، در حالی که می بینند احکام تو تغییر یافته ، کتاب تو از صحنه عمل دور افتاده ، فرائض وواجبات تو دستخوش تحریف گشته ، وسنت (راه ورسم) پیامبرت متروک گشته است.

خدایا دشمنان بندگان برگزیده ات از اولین وآخرین وهم چنین اتباع وپیروانشان وهمه کسانی را که به کارهای آنان راضی هستند ، لعنت کن واز رحمت خود دور ساز ...»

در این دعا امام با صراحت از مسئله امامت ورهبری امت ، که اختصاص به خاندان پیامبر دارد ، وغصب شدن آن توسط ستمگران یاد می کند وبدین ترتیب مشروعیت حکومت بنی امیه را نفی می کند.

۳. امام در دعای عرفه چنین می گوید :

«پروردگارا! درود فرست به پاک ترین افراد خاندان پیامبر که آنان را برای رهبری امت واجرای اوامر خود برگزیده ای ، وآنان را خزانه داران علمت ، نگهبانان دینت ، جانشینان خود در زمین ، وحجت های خویش بر بندگانت قرار داده ای وبه خواست خود ، آنان را از هرگونه پلیدی یکباره پاک کرده ای وآنان را وسیله ارتباط با خود وراه بهشت خویش

۷۵۸۱