نيز روايات ديگرى در تطبيق چندين آيه(١) بر آن حضرت وارد شده که براى رعايت اختصار، از ذکر آنها صرف نظر مى‌کنيم(٢).

نمونه‌اى از روايات

رواياتى که شيعه و سنّى از پيامبر اکرم(ص) درباره حضرت مهدى عجلّ اللّه فرجه الشريف نقل کرده‌اند فوق حدّ تواتر است، و تنها رواياتى که اهل سنت نقل کرده‌اند به تصديق عده‌اى از علماء خودشان به حدّ تواتر مى‌رسد(٣)! و گروهى از علماء ايشان اعتقاد به آن حضرت را مورد اتفاق همه فرقه هاى اسلامى دانسته اند(٤). و عده‌اى از علماء اهل سنّت، کتابهايى درباره آن حضرت و علائم ظهورشان نوشته اند(٥). اينکه نمونه‌اى از روايات اهل سنّت:

از جمله چندين روايت از پيامبر اکرم(ص) نقل کرده‌اند که فرمود: اگر يک روز از عمر جهان، بيشتر نمانده باشد خداى متعال آن روز را چنان طولانى خواهد کرد تا مردى از اهل بيت من و همنام من به حکومت برسد (و زمين را پر از عدل و داد کند آن چنانکه پر از ظلم و جور شده است)(٦).

و از‌ام سلمه روايت کرده‌اند که رسول خدا(ص) فرمود: مهدى از عترت من و از فرزندان فاطمه است(٧).

و از ابن عبّاس نقل کرده‌اند که رسول خدا(ص) فرمود: همانا على امام امت، بعد از من

__________________

١. ر. ک: مانند اين آيات «وَ يَكُونَ الدِّينُ كُلُّهُ لِلّه»،«لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّه»، «بقية الله خَيْرٌ لَكُمْ».

٢.ر. ک: بحارالانوار، ج ٥١، ص ٤٤-٦٤.

٣. ر. ک: صواعق ابن حجر: ص ٩٩، نورالابصار شبلنجى: ص ١٥٥، اسعاف الراغبين: ص ١٤٠، الفتوحات الاسلامية: ج ٢، ص ٢١١.

٤. ر. ک: شرح ابن ابى الحديد بر نهج البلاغه: ج ٢، ص ٥٣٥، سبائک الذهب سويدى: ص ٧٨، غاية المأمول: ج ٥، ص ٣٦٢.

٥. مانند کتاب «البيان فى اخبار صاحب الزمان» تأليف حافظ محمد بن يوسف گنجى شافعى که در قرن هفتم مى‌زيسته، و کتاب «البرهان فى علامات مهدى آخر الزمان» تأليف متّقى هندى که در قرن دهم مى‌زيسته است.

٦. ر. ک: صحيح ترمذى: ج ٢، ص ٤٦، صحيح ابو داود: ج ٢، ص ٢٠٧، مسند ابن حنبل: ج ١، ص ٣٧٨، ينابيع المودة: ص ١٨٦، ٢٥٨، ٤٤٠، ٤٨٨، ٤٩٠.

٧. ر. ک: اسعاف الراغبين: ص ١٣٤، نقل از صحيح مسلم و ابو داود و نسائى و ابن ماجه و بيهقى.

۵۱۱۳