با اين مقدمه کوتاه اهميت بحث در اصول عقايد به ويژه اصل توحيد روشن می شود، لیکن پیش از آنکه مبحث توحید را آغاز کنيم فوايد و نتايج اعتقاد به دين را بيان می کنيم.

آثار اعتقاد به دين

١ ـ «دين به زندگی محتوی می دهد» ، اگر دين را از زندگی جدا کنيم جز پوچی و سرگردانی و تکرار، چيزی نمی يابيم.

٢ ـ «دين رفع تحير می کند» ، تحير از اينکه: کجا بودم ـ کجا هستم ـ برای چه هستم ـ به کجا ميروم. قال علی عليه‌السلام: رحم اللَّه امرء ... علم من أين و في أين و إلى أين‏. حضرت علی عليه‌السلام فرموده: خداوند رحمت کند کسی را که بداند کجا بوده و کجا هست و کجا خواهد رفت.

٣ ـ «انسان ذاتا تشنه و عاشق کمال است و تنها دين است که انسان را به کمال واقعی هدايت می کند.»

قال الباقر عليه‌السلام: الْكَمَالُ كُلُّ الْكَمَالِ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ تَقْدِيرُ الْمَعِيشَة «امام باقر عليه‌السلام فرمود: کمال کامل در بصيرت در دين و صبر بر مشکلات و اقتصاد در امور زندگی است».(١)

٤ ـ «آرامش روانی تنها در پناه دين است» ، انسان فاقد دين هميشه همراه با اضطراب، ترس، ناراحتی، پريشانی و سرگردانی می باشد. اگر توجهی به آمارهای جهانی کنيم بيشترين بيماريهای روانی و عصبی در جامعه هايی است که در آنها از دين خبری نيست. الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَـٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ «آنها که ايمان آوردند خود

__________________

(١) منتهي الامال، کلمات امام باقر عليه‌السلام.

۲۳۷۱