کسی که با فداکاری بی نظیر خود اسلام را از خطر نجات داد وتداوم آن را تا روز قیامت تضمین نمود واسلام از برکت فداکاری او ریشه گرفت ، علی عليه‌السلام بود ، بنابر این عبادت همگان مرهون فداکاری اوست.

د. فاتح دژ خیبر

پیامبراسلام در سال هفتم هجرت تصمیم به خلع سلاح یهودیان خیبرگرفت. انگیزه پیامبر در این اقدام دو امر بود :

۱. خیبر به صورت کانون توطئه وفتنه بر ضدّ حکومت نوبنیاد اسلامی در آمده بود ویهودیان این قلعه بارها با دشمنان اسلام در حمله به مدینه همکاری داشتند ، بهویژه در جنگ احزاب نقش مهمی در تقویت سپاه احزاب داشتند.

۲. گرچه در آن زمان ایران وروم به صورت دو امپراتوری بزرگ ، با یکدیگر جنگ های طولانی داشتند ، ولی ظهور اسلام به صورت یک قدرت سوم برای آنان قابل تحمل نبود ، از این رو هیچ بعید نبود که یهودیان خیبر ، آلت دست کسری یا قیصر گردند وبا آن ها برای کوبیدن اسلام ، همدست شوند ویا همان طور که مشرکان را برضد اسلام جوان تشویق کردند ، این دو امپراتوری را نیز برای درهم شکستن قدرت این آیین نوخاسته تشویق کنند.

این مسائل پیامبر را بر آن داشت که با هزار وششصد نفر سرباز رهسپار خیبر شود.

قلعه های خیبر دارای استحکامات بسیار وتجهیزات دفاعی فراوان بود ومردان جنگی یهود به شدت از آن ها دفاع می کردند. با مجاهدت ها ودلاوری های سربازان ارتش اسلام ، قلعه ها یکی پس از دیگری اما به سختی وکندی سقوط کرد ، ولی دژ «قموص» که بزرگ ترین دژ ومرکز دلاوران آن ها بود ، همچنان مقاومت می کرد ومجاهدان اسلام قدرت فتح وگشودن آن را نداشتند وسردرد

۷۵۸۱