اطاعت خداى متعال نخواهد داشت پس امر به اطاعت ايشان به طور مطلق، به معناى ضمانت عصمت است.

همچنين عصمت اهل بيت (عليهم السلام) را مى‌توان با آيه تطهير، اثبات کرد: «إِنَّما يُرِيدُ اللّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً»(١) با اين بيان که اراده تشريعى الهى درباره تطهير بندگان، اختصاص به کسى ندارد، پس اين اراده که اختصاص به اهل بيت(ع) دارد اراده تکوينى الهى و تخلّف ناپذير است چنانکه مى‌فرمايد: «إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ»(٢) و تطهير مطلق و نفى هرگونه رجس و پليدى از منسوبان پيامبر اکرم(ص) را ندارند به جز شيعه که معتقد به عصمت حضرت زهراء (سلام الله عليها) و ائمه دوازده گانه (عليهم الصلوة و السلام) هستند(٣).

لازم به تذکر است که بيش از هفتاد روايت که اغلب آنها را علماء اهل سنت نقل کرده‌اند دلالت دارد بر اينکه اين آيه شريفه، در شأن (خمسه طيّبه) نازل شده است(٤). و شيخ صدوق از اميرمؤمنان(ع) نقل کرده است که رسول خدا(ص) فرمودند: يا على! اين آيه درباره تو حسن و حسين و امامان از نسل تو نازل شده است.

پرسيدم امامان بعد از شما چند نفرند؟ فرمود: تو يا على، و بعد حسن، و بعد حسين، و بعد از وى فرزندش على، و بعد از وى فرزندش محمد، و بعد از وى فرزندش جعفر، و بعد از وى فرزندش موسى، و بعد از وى فرزندش على، و بعد از وى فرزندش حسن، و سپس فرزندش حجت خدا.

آنگاه اضافه فرمود: اين چنين، نامهاى ايشان بر ساق عرش الهى نوشته است، و من از خداى متعال پرسيدم که اينها نام چه کسانى است؟ فرمود: يا محمد، ايشان امامان بعد از تو هستند که تطهير شده و معصومند و دشمنان ايشان مورد لعنت من خواهند بود(٥).

__________________

١. ر. ک: سوره احزاب، آيه ٣٣.

٢. ر. ک: سوره يس، آيه ٨٢.

٣. براى توضيح بيشتر پيرامون اين آيه، رجوع کنيد به تفسير الميزان و کتاب «الامامة و الولاية فى القرآن الکريم».

٤. ر. ک: غاية المرام، ص ٢٨٧-٢٩٣.

٥. ر. ک: غاية المرام (ط قديم)، ج ٦، ص ٢٩٣.

۵۱۱۳