برای پيمودن مراتب کمال است. و شفاعت اولياء خداوند برای مردم بر اساس ضابطه ها است و به حساب رابطه ها نخواهد بود و اين خود تفاوت بين شفاعت و پارتی بازی می باشد.

اثبات شفاعت

٣ ـ اصل شفاعت از ضروريات مذهب شيعه است و آيات و اخبار بسيار بر آن دلالت می کند، وَلا تَنفَعُ الشَّفاعَةُ عِندَهُ إِلّا لِمَن أَذِنَ لَهُ (شفاعت سودی ندارد مگر برای کسيکه خداوند اذن داده باشد) (١)، يَومَئِذٍ لا تَنفَعُ الشَّفاعَةُ إِلّا مَن أَذِنَ لَهُ الرَّحمـٰنُ وَرَضِيَ لَهُ قَولًا (روز قيامت شفاعت نفعی ندارد مگر برای کسی که خداوند رحمان برايش اذن داده و از سخنش راضی باشد) (٢)، ما مِن شَفيعٍ إِلّا مِن بَعدِ إِذنِهِ (هيچ شفاعت کننده ای جز به اذن خداوند نيست) (٣). مَن ذَا الَّذي يَشفَعُ عِندَهُ إِلّا بِإِذنِهِ (چه کسی جز به اذن او شفاعت می کند؟) (٤)، وَلا يَشفَعونَ إِلّا لِمَنِ ارتَضىٰ (و آنها شفاعت نمی کنند مگر برای کسی که خدا از او خشنود است) (٥). در آيات مذکور که شفاعت را مشروط به اذن و رضايت خداوند می کند در حقيقت اثبات شفاعت می کند و واضح است که شفاعت پيغمبر اکرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم و ديگر معصومين علیهم‌السلام با اذن خداوند است.

سوال ـ چرا در بعضی از آيات قرآن، شفاعت نفی شده است؟ مانند آيه ٤٨ از سوره مدثر: فَما تَنفَعُهُم شَفاعَةُ الشّافِعينَ (شفاعت شافعين برای آنها سودی ندارد) وَاتَّقوا يَومًا لا تَجزي نَفسٌ عَن نَفسٍ شَيئًا وَلا يُقبَلُ مِنها شَفاعَةٌ

__________________

(١) سوره سبا، آيه ٢٣.

(٢) سوره طه، آيه ١٠٩.

(٣) سوره يونس، آيه ٣.

(٤) سوره بقره، آيه ٢٥٥.

(٥) سوره انبياء، آيه ٢٨.

۲۳۷۱