٢ ـ در آيه ديگر می فرمايد حتی اميد و رجاء به جهان ديگر برای جلوگيری از گناه و انجام عمل صالح کافی است: فَمَن كانَ يَرجو لِقاءَ رَبِّهِ فَليَعمَل عَمَلًا صالِحًا وَلا يُشرِك بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا (پس کسيکه اميد به ملاقات پروردگارش دارد بايد عمل صالح انجام داده و هرگز شرک به او نياورد). (١)

٣ ـ قرآن تصريح می فرمايد که اعمال و رفتار انسان رنگ ابديت به خود می گيرد و فردای قيامت از او جدا نخواهد شد، يَومَ تَجِدُ كُلُّ نَفسٍ ما عَمِلَت مِن خَيرٍ مُحضَرًا وَما عَمِلَت مِن سوءٍ تَوَدُّ لَو أَنَّ بَينَها وَبَينَهُ أَمَدًا بَعيدًا (روزی که انسان هر کار نيک خود را حاضر می بيند و همچنين بديهایش را می بيند بطوريکه آرزو می کند ای کاش بين من و اين بديها فاصله ای طولانی بود). (٢)

٤ ـ معتقد به قيامت هيچ کار خوب يا بدی را کوچک نمی پندارد زيرا طبق آيات قرآن به ذرات کوچک هم رسيدگی می شود فَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَيرًا يَرَهُ * وَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ (پس کسيکه به مقدار ذره ای کار نيک انجام دهد می بيند آنرا و کسيکه مقدار ذره ای بدی کند می بيند آنرا). (٣)

شخصی وارد مسجد پيامبر اکرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم شد و گفت يا رسول الله به من قرآن بياموز حضرت يکی از ياران را معرفی کردند که به او قرآن تعليم دهد همان روز گوشه ای از مسجد نشستند معلم سوره زلزال را به او تعليم داد وقتی به آيه مذکور رسيدن آن مرد کمی فکر کرد و پرسيد اين جمله وحی است؟ معلم گفت آری، گفت بس است مرا، من درس خود را از اين آيه گرفتم حالا که همه کارهای ما از کوچک و بزرگ، خوب و بد حساب دارد تکليف من روشن شد و همين جمله برای زندگی من کافی است خداحافظی کرده و رفت، معلم خدمت پيغمبر اکرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم آمده و جريان

__________________

(١) سوره کهف، آيه آخر.

(٢) سوره آل عمران، آيه ٢٩.

(٣) سوره زلزال، آيه آخر.

۲۳۷۱