قالَ إِنَّهُ مِن كَيدِكُنَّ إِنَّ كَيدَكُنَّ عَظيمٌ يوسُفُ أَعرِض عَن هـٰذا وَاستَغفِري لِذَنبِكِ إِنَّكِ كُنتِ مِنَ الخاطِئينَ (١) که جمله (يوسُفُ أَعرِض عَن هـٰذا) خطاب به يوسف و معترضه است و قبل و بعدش خطاب به زليخا می باشد.

آيه تطهير و عصمت و امامت علی و يازده فرزندش عليهم‌السلام

حضرت علی عليه‌السلام می فرمايد: من در خانه ام السلمة در خدمت رسول خدا صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم بودم که آيه، إِنَّما يُريدُ اللَّـهُ لِيُذهِبَ عَنكُمُ الرِّجسَ أَهلَ البَيتِ وَيُطَهِّرَكُم تَطهيرًا نازل شد، به من فرمود اين آيه درباره تو و فرزندانت حسن و حسين و امامانيکه از نسل تو بوجود می آيند نازل شده است گفتم يا رسول الله صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم بعد از تو چند نفر به امامت می رسند؟ فرمود بعد از من تو امام می شوی بعد از تو حسن و بعد از حسن حسين بعد از حسين فرزندش علی بعد از علی فرزندش محمد بعد از محمد فرزندش جعفر بعد از جعفر فرزندش موسی بعد از موسی فرزندش علی بعد از علی فرزندش محمد بعد از محمد فرزندش علی بعد از علی فرزندش حسن و بعد از حسن فرزندش حجت به امامت می رسند نامهای ايشان به همين ترتيب بر ساق عرش نوشته شده بود از خدا پرسيدم اينها کيستند؟ فرمود امامهای بعد از تو می باشند پاک و معصومند و دشمنانشان ملعون هستند. (٢)

بنابراين آيه تطهير در شأن چهارده معصوم علیهم‌السلام می باشد و رسول گرامی اسلام در احاديث متعددی (که ان شاء الله به بعضی از آنها اشاره می کنيم) به مردم فهماندند که منصب امامت تا قيامت برای اين عدّه معين باقی می ماند زيرا آنها دارای عصمت و شرايط ديگر اين مقام هستند.

__________________

(١) سوره يوسف، آيه ٢٩.

(٢) غاية المرام، صفحه ٢٩٣.

۲۳۷۱