شريک ابن عبدالله می گويد: بعد از رحلت پيغمبر اکرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم حضرت علی عليه‌السلام خطبه خوانده و فرمود شما را به خدا سوگند آيا جز من و اهل بيتم کسی را سراغ داريد که آيه: إِنَّما يُريدُ اللَّـهُ لِيُذهِبَ عَنكُمُ الرِّجسَ أَهلَ البَيتِ وَيُطَهِّرَكُم تَطهيرًا درباره اش نازل شده باشد مردم عرض کردند نه. (١)

حضرت علی عليه‌السلام به ابوبکر فرمود: تو را به خدا سوگند آيه تطهير درباره من و همسر وفرزندانم نازل شده يا درباره تو و خانواده ات؟ جواب داد درباره تو و خانواده ات ... .(٢)

اشکال: بعضی گفته ايند آيه تطهير درباره زنان پيغمبر نازل شده زيرا آيات قبل و بعد از آن هم درباره زنهای پيغمبر صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم است يا لااقل زنان پيغمبر صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم هم مشمول آيه تطهير می شوند و بنابراين دليل عصمت نيست زيرا کسی زنان پيغمبر را معصوم نمی داند.

جواب: علامه سيد عبدالحسين شرف الدين (ره) به چند وجه جواب داده اند:

١ ـ اين احتمال اجتهاد در مقابل نص است زيرا روايات زيادی که به حد تواتر رسيده و در شان نزول آيه آمده می گويد درباره پيغمبر و فاطمه و علی و حسن و حسين عليهم‌السلام می باشد.

٢ ـ اگر درباره زنهای پيغمبر صلى‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم بود بايد به صورت خطاب مؤنث آمده باشد نه مذکر يعنی بايد چنين باشد: انّما یرید الله لیذهب عنکن الرجس اهل البیت ویطهرکن تطهیرا.

٣ ـ آيه تطهير بين آيه های قبل و بعد جمله معترضه است و اين بين عربهای فصيح مرسوم است و در قرآن هم آمده: فَلَمّا رَأىٰ قَميصَهُ قُدَّ مِن دُبُرٍ

__________________

(١) غايه المرام، صفحه ٢٩٣.

(٢) نور الثقلين، جلد ٤، صفحه ٢٧١.

۲۳۷۱